​Relevante spørgsmål vedr. kørerlæreruddannelsen.

Få svar på rigtigt mange af de spørgsmål du sikkert sidder med her.

Herunder også svar på nogle af de typiske spørgsmål

Hvorfor skal jeg have kategori A,B,C,CE for at blive kørelærer?

-​Siden 2014 har det været et adgangskrav at have erhvervet kørekortkategorier for at kunne starte på kørelæreruddannelsen. Det giver en kommende aspirant større trafikforståelse overfor de forskellige køretøjer man møder i færdslen, når man selv har været fører af netop disse.

Skal man undervise meget som en del af kørelæreruddanelsen?

-​En stor del af at være kørelærer i Danmark består af være formidler på færdselssikkerhedens vegne. Det vil sige du skal være forberedt på at du selvstændigt skal tilrettelægge og udføre undervisninger overfor kommende bilister. Undervisningen foregår typisk som dialogbaseret tavleundervisning, med fokus på holdningsbearbejdning og indlæring af færdselslove mv. Du vil altså skulle undervise 10-15 kommende bilister hvor du er i rampelyset og har ansvaret for tilblivelsen af sikre og gode kommende bilister. Derfor har vi stort fokus på teoriundervisningen i netop vores kørelæreruddannelse.

Hvad består den afsluttende eksamen af?

-​Den afsluttende eksamen består af 3 elementer. Du start med 30 minutters forberedelse af en teorilektion, hvorefter du skal undervise et antal elever i denne, her er der blandt andet fokus på korrekt indlæring, pædagogiske virkemidler i din undervisning samt at din undervisning er holdningsbearbejdende og dialogbaseret i en positiv retning i henhold til det underviste stof. Herefter vil du skulle igennem en kundsskabsprøve indenfor emnerne færdselslov og diverse bekendtgørelser, mekanisk fysik samt teknik om det relevante køretøj, i alt 5 spørgsmål med et tillægsspørgsmål, som kan omhandle ergonomi, økonomi i køreskolen, arbejdsmiljø mm. Den sidste del er den praktiske del hvor du skal vise at du er i stand til at bevare det fornødne overblik i skolevognen med en elev ved rattet, du skal her under hele køreturen vise overskud, samtidigt med at du underviser i en given manøvre højresving etc. Fagligt og pædagogisk korrekt.

Hvad indebærer forprøven?

-​Til forprøven skal du bevise at du har indgående kendskab og forståelse for den undervisningsplan man arbejder ud fra som kørelærer, hvad end det er kategori A,B eller CDE. Du skal med undervisningsplanen til pågældende kategori kunne tage stilling til en række udsagn i henhold til din undervisning plan. Som nedfældes på et svarark med 45 spørgsmål lignede det man ser til en normal teoriprøve. Du har undervisningsplanen med som opslagsværk og har typisk 1 time og 30 minutter til at besvare alle 45 spørgsmål. Du må efter endt prøve maksimalt have 6 fejl for at bestå.

Er det svært at blive kørelærer?

-​At blive kørelærer kræver som al anden uddannelse flid og hårdt arbejde. Du skal være parat til at kunne stille dig op foran mennesker og undervise, har du i forvejen flair og interesse indenfor trafik, mekanik og teknik er det en fordel, men absolut ikke et must. Du skal være en god billist med en god holdning og indre regelsæt. Du skal kunne skabe tryghed i bilen når du kører med elev, det lærer du hos os, men det betyder at du skal være tryg ved at køre bil selv.

amulogonyt

Køreteknisk Anlæg Fredericia

MyLicence.dk

Parallelvej 5
7000 Fredericia

​Tlf. 75 91 37 00

Kontortid
​​Mandag - fredag 07:45 - 13:00